joulukuun puuhasteluja naavapesässä

Joulukuu on hujahtanut ohi vauhdilla, ja osa pikkupeikoista on jo siirtynyt joulun viettoon. Viimeiset viikot ovat kuluneet oikein leppoisasti. Viime viikon torstai olikin jännittävä päivä, sillä teimme koko päiväkodin voimin retken joulukirkkoon! Jo pelkkä kävelymatka oli varmasti lapsille elämys, sillä vastaan tuli vaikka mitä mielenkiintoista nähtävää. Kirkossa riitti tietenkin myös ihmeteltävää: enkeleitä, paimenia ja jopa kiiltävään haarniskaan pukeutunut sotilas! Lapset malttoivat ensiluokkaisen upeasti istua ja kuunnella, kun pappi kertoi meille joulun tapahtumista. Päiväkodille päästyämme sitten ruoka ja uni maittoi erityisen hyvin.

Kun sää ulkona on alkanut harmaantumaan, on meidän täytynyt luoda joulutunnelmaa tänne sisälle. Jokainen lapsi askartelikin oman pienen tontun kurkistelemaan ovenpieleen. Repiminen ja liimaaminen sujui kaikilta mallikkaasti, ja tontuista tulikin oikein veikeän näköisiä.

Mäenlasku on kyllä edelleen se suosikkijuttu lähes jokaisella. Liukurit ja pulkat luistavat tuolla loskassakin ihan loistavasti, uskokaa pois! Eräänä päivänä teimme myös retken läheiselle leikkarille mäenlaskupuuhiin, ja sekös vasta oli mukavaa. Oli hauska päästä välillä hieman erilaiseen mäkeen laskemaan, ja matkalla oli mukava katsella maisemia pulkassa istuen.

Pulkkailun lisäksi keinuminen on monen mielestä ihan parasta ulkoillessa. Pihan lakaisemista unohtamatta...

Kuluvan syksyn aikana on ollut ilo huomata, kuinka lapset ovat kiintyneet toisiinsa. Ystävyyssuhteita syntyy pikkuhiljaa, ja lähes kaikki osaavat jo toistensa nimet. Yhdessä on ihana lueskella kirjoja tai vain olla ja pötkötellä.  Yhdessä olemme saaneet myös aloittaa aamumme joulukalenterin äärellä ja harjoitella erilaisia liikuntataitoja ja laulaa tuttuja lauluja. Tällä porukalla on niin ihana olla yhdessä!

Onneksi yksi meistä myös tekee ahkerasti hommia toisten pötkötellessä.. Niilo pitää huolen siitä, että siivousasiat on varmasti hoidettu asianmukaisesti, lattiat ja naulakot ovat tämän nuoren herran jäljiltä varmasti putipuhtaat!

Näiden kuvien myötä Naavapesän lapset ja me aikuiset haluamme toivottaa teille kaikille oikein tunnelmallista ja rentouttavaa joulua! Nauttikaa yhteisestä ajasta ja joulun herkuista. Nähdään ensi vuonna :)

Write a comment

Comments: 0