"maaliskuussa sulaa jää, jää, jää..."

Aurinkoinen tervehdys Naavapesästä! Helmikuu hujahti laskiaisriemuineen ja hiihtolomineen vauhdilla ohi, ja olemme jo toden teolla kääntäneet katseet kohti kevättä. Aurinko on hellinyt meitä niin ihanasti, että pienempienkin ulkoilijoiden on ollut mukava istua pulkassa paistattelemassa päivää. Olemme ihmetelleet linnunlaulua ja lumen alta paljastuvaa hiekkamaata, ja pian alamme varmasti jo toden teolla bongailemaan metsästä kevään merkkejä. Ei varmasti mene kauaakaan, kun ensimmäiset silmut puskevat esiin puunoksista ja lumi ja jää väistyvät ruohon tieltä. Kevät on sitten ihanaa aikaa!

 

Mutta käännetäänpä katseet vielä hetkeksi helmikuun puolelle ja hiihtolomaviikkoon. Sitä saimme viettää pääosin mukavan talvisessa säässä hieman pienemmällä porukalla kuin normaalisti. Lomaviikon otimme todellakin iisisti: ulkoilimme paljon, leikimme sisällä omia leikkejä ja vietimme aikaa yhdessä Naavapesän ja Usvalaakson voimin. Saimme tutustua jälleen uusiin, ihaniin ystäviin, kun kaksi tyttöä aloitti hoitotaipaleensa Usvalaaksossa. Tervetuloa mukaan, Ruusu ja Elli!

Leppoisan lomaviikon vietettyämme palasimme sitten takaisin arkeen. Arki kuulostaa sanana tylsältä ja harmaalta, mutta onneksi se on meillä Peikkometsässä jotain aivan muuta! Meillä arki tarkoittaa iloa ja ihmetystä ja ihanaa yhdessäoloa.  Joka päivä löytyy jotakin uutta ihmeteltävää, ja lasten aito innostus esimerkiksi vain jumppasaliin menosta on ihanaa. Pyrimmekin kirjoittamaan eteisen ilmoitustaulullemme jokaisesta päivästä joitakin erityisen kivoja juttuja, mitä päivän aikana on tapahtunut.

Peikkojen etsintä on yksi Naavapesän lasten lempijutuista. Ei tarvitse kuin kysyä, että lähdetäänkö etsimään peikkoja, niin lapset tietävät jo, mihin päin mennään ja missä kaikki peikot piileskelevät. Eräänä kauniina päivänä otimmekin oikein eväät mukaan, ja raskaan peikkovaelluksen jälkeen istahdimme keväiseen auringonpaisteeseen nauttimaan eväsrasioiden antimista. Ja tosiaan, tämä kaikki tapahtui siis päiväkodin takapihalla, eli ei tarvinut edes lähteä merta edemmäs kalaan saadaksemme ihanan, elämyksellisen retken.

Jo aiemmin mainittu jumppasali on edelleen yksi ykkösjutuista. Olemme harjoitelleet koirakävelyä, pallotelleet, pujotelleet ja ryömineet. Saimme myös lahjoituksena ihanan potkuauton, jota lähes kaikki halusivat käydä testaamassa. Mitä ihania riemunkiljahduksia! Jumppasalin renkaissa on myös tykätty roikkua ja keinua. Kyllä meillä on vaan taitavia ja rohkeita lapsia!

Write a comment

Comments: 0