Kauden avajaiset

Tiistaina saimme aloitella uutta toimintakautta yhdessä koko päiväkodin voimin. Naavapesän pikkuiset peikot, Usvalaakson touhukkaat 3-4-vuotiaat sekä Sammalvuoren eskarit ja viskarit aloittivat iloisen aamupäivän yhdessä alkujumpalla. Ja mikä olisikaan sopinut alkujumpaksi paremmin kuin perinteinen "Tule ystäväksi näin"-laululeikki.

Yhteisen aloituksen jälkeen saimme siirtyä liikkumaan ja leikkimään eri toimintapisteille. Kentällä jatkoimme perinteisten leikkien parissa, sillä vuorssa oli "Kuka pelkää metsänpeikkoa"-leikki. Varsin pelottomia leikkijöitä meillä olikin, sillä kaikki lähtivät rohkeasti riemunkiljahdusten saattelemina juoksemaan metsänpeikkoa karkuun.

Jussi oli rakentanut hiekkalaatikolle suuren hyppyrimäen, jossa autot pääsivät kisailemaan siitä, kuka laskee pisimmälle. Taisipa siellä joku lapsikin käydä kokeilemassa, että kuinka pitkälle pystysi pyllymäkeä laskemaan...

Toki pihalta löytyi myös perinteinen juoksurasti, jossa juostiin metsän ympäri niin kovaa kuin jaloista lähti, ja Merja otti sekuntikellolla aikaa. Toisella kierroksella sitten yritettiin arvata, olisiko uusi aika nopeampi vaiko hitaampi kuin edellinen aika. Eikä juoksukilpailu ole mitään ilman kunnon kannustusjoukkoja, onneksi niitäkin löytyi, ja kannustushuudot kaikuivat varmasti Rakokiveen asti!

Ulkoa siirryimme sitten sisälle, sillä yläkertaan meille oli rakentunut upea temppurata, jossa jokainen pääsi kokeilemaan omia liikuntaitojaan. Oli kiipeämistä, ryömimistä, tasapainoilua, hernepussin heittoa ja vaikka mitä hauskaa.

Ja tietenkin kun Peikkometsästä on kyse, niin avajaiset huipentuivat mihinkäs muuhunkaan kuin diskoon! Jopa ne hieman ujommat parkettien partaveitset saatiin tanssimaan, kun Hevisaurus jyrähti soimaan...

Kyllä tällä energialla jaksaa ainakin jouluun asti! Ihanaa olla tällä porukalla aloittelemassa uutta kautta :)