Kuluneiden viikkojen kuulumisia

Aurinkoinen tervehdys Peikkometsästä! Tällä kertaa seuraakin kuvia ja tarinoita kaikkien ryhmien puolesta. Jokainen ryhmä on tahollaan nauttinut ihanasta syyssäästä touhuten yhdessä vaikka mitä kivaa. Aloitetaan Sammalvuoren kuulumisista.

 

Sammalvuoren jakso on alkanut teemalla Minä ja me, ja tämän teeman ympärillä on leikitty, tutkittu ja ihmetelty. Omasta kehosta on muodostettu eskarissa kirjaimia, askarreltu retkeltä kerätyistä aarteista oman perheen muotokuva ja rakennettu aitaan oma "hiljainen kansa", johon jokainen sai suunnitella ja nikkaroida oman kuvansa. Näiden lisäksi on treenattu naruhyppyä, kiivetty jumppasalin kattoon asti ja leikitty monenlaisia yhteisleikkejä. Retkiä metsään tai leikkipuistoon on tehty viikottain. Kaiken tämän menon ja meiningin lisäksi on tietenkin rauhoituttu ja rentouduttu varpaat yhdessä nauttimaan tästä ihanasta porukasta!

Usvalaaksossa alkusyksy tutkittiin pandoja, mutta seuraavaksi teemaksi valikoitui oravat. Oravia on bongailtu niin omassa pihassa kuin eväsretkellä leikkipuistossa. Hurjapäiset oravat harjoittelivat myös tarpeellisia oravataitoja seikkailuradalla jumppasalissa. Rataan kuului puissa kiipeilyä, ränniryömintää, pomppimista sekä esteiden ylittämistä. Vaaroiltakaan ei radalla vältytty, sillä välillä piti kipittää karkuun näätää ja huuhkajaa! Tulevaan talveen varustauduttiin keräämällä pesään käpyjä, tammenterhoja, sieniä ja marjoja.

Eipä Naavapesässäkään olla toimettomiksi jääty. Päivämme täyttyvät vauhdikkaista aamupiireistä, retkeilystä, syksyisen luonnon tutkimisesta sekä tietenkin kestosuosikista, juoksukisoista! Eräänä tuulisena aamuna lähdimme pienen porukan kanssa testaamaan kävelymatkan uudelle leikkikentälle. Iloksemme saimme todeta, että matka taittui todella joutuisasti, joten varmasti retkeilemme sinne uudestaankin. Mukaan pakatut eväät ehkä auttoivat osaltaan jaksamaan... Myös aivan uusi aluevalloitus liikunnan saralla tehtiin tällä viikolla, kun otimme vaatimattomasti harjoitteluun Joutsenlammen Pienten joutsenten tanssin. Ikinä ei ehkä tämä porukka ole niin tosissaan mitään ottanut, kuin baletin spektaakkelimaista ensiesitystä Miialle!