Mainio marraskuu

Iloinen tervehdys kirpakan kylmästä pakkasaamusta! Marraskuu alkaa hiljalleen olla paketissa, ja samalla käännämme katseitamme syksystä joulun odotukseen. Kun nyt vielä saataisiin sitä lunta!

 

Naavapesän marraskuu on ollut täynnä iloista touhua ja tohinaa. Sisällä lapset pyytävät usein "pöytähommiin". Tämä tarkoittaa esimerkiksi palapelejä, muovailua tai hama-helmiä. Näiden puuhien parissa viihdytään usein pitkäänkin, ja hienomotoriikka sekä käden ja silmän yhteistyö kehittyvät kuin huomaamatta!

Jumppasalissa käydään myös säännöllisesti, usein jaettuna pienempiin ryhmiin. Näin isompien kanssa voidaan jo ottaa vaikeampia juttuja, ja pienempien kanssa keskittyä perustaitojen vahvistamiseen. Aamupiireissäkin ollaan tehty vaikka mitä kivaa. Mittarimato-laulu ja leikkivarjo olivat uusina tuttavuuksina todella suosittuja.

Usvalaaksossa ollaan edelleen ahkeria retkeilijöitä. Ihanien pienten eväiden voimalla jaksettiin tälläkin viikolla valloittaa valtava vuori!

Sammalvuori on myös tahollaan nauttinut ihanasta ulkoilmasta niin metsässä kuin leikkipuistossa. Eräänä päivänä he myös valloitivat sekä Usvalaakson että Sammalvuoren tilat ja rakensivat sinne upean kahden kerroksen temppuradan! Kaiken tämän hurjan touhun jälkeen olikin ihana rauhoittua pallohierontaan.

Koko päiväkodin yhteisiä huippujuttuja ovat olleet viimeviikkoinen retki Sipilän maitotilalle sekä Prinsessa Äkäpussi-teatteriesitys. Maitotilalla pääsimme silittelemään ihania lehmiä sekä ihmettelemään maidon valmistusta ja työkoneita. Pääsimme myös bussin kyytiin, mikä taisi olla monelle se kaikkein paras juttu.

Ihanaa joulunodotusta kaikille!