Päivähoidon aloitus Peikkometsässä


Päivähoidon aloitus on aina jännittävä paikka sekä lapselle että myös vanhemmille. Monenlaisia kysymyksiä pyörii vanhempien mielessä:

 

”Saammeko tulla tutustumaan uuteen hoitopaikkaan?”

 

”Otetaanko lapseni ryhmään mukaan?”

 

”Haluaisin että aikuiset tietävät lapsestani kaiken, missä ja koska pääsen kertomaan, millainen aarteeni on?”

 

”Miten ensimmäiset päivät uudessa paikassa sujuvat, ja millaista tietoa päivien sujumisesta vanhempana saan?”

 

”Entä jos alku itkettää lastani kovasti, kuka lohduttaa häntä?”

 

Haluan lohduttaa kaikkia uusia hoidon aloittavien lasten vanhempia: Peikkometsässä teemme kaikkemme, jotta uusi alku olisi mahdollisimman pehmeä ja lempeä pienelle ihmiselle. Meillä on tarkkaan mietitty prosessi, jota noudatamme jo ennen ensimmäistä oikeaa hoitopäivää. Vanhempana pääset lapsesi kanssa kysymään, kertomaan ja osallistumaan lapsesi tulevan ryhmän toimintaan ennen kuin ensimmäinen hoitopäivä koittaa. Luottamusta ja tutustumista ryhmän aikuisiin rakennetaan, niin että voit turvallisin mielin sanoa lapsellesi heipat ja jättää hänet meidän hoiviimme.

 

Jos haluat kuulla lisää Peikkiksen tavasta aloittaa luottamuksellinen ja lämmin kasvatusyhteistyö, ota yhteys minuun. Koen tärkeäksi panostaa jokaisen lapsen ja perheen kohdalla aitoon vuorovaikutukseen päivähoidon aloituksesta alkaen. Tehdään yhdessä parhaamme, jotta sinun lapsesi saa hyvän aloituksen päiväkotitaipaleelleen!

 

Lämpimin terveisin,

 

Hanna Hirvonen

Päiväkodin johtaja

045 692 00 27

hanna.hirvonen@peikkometsa.fi