Näin me liikumme


Peikkometsässä pikkupeikkoja liikutellaan sisällä ja ulkona pitkin päivää monella eri tavalla. Uusien lasten liikuntasuositusten mukaan alle 8-vuotiaiden tulisi liikkua 3 tuntia päivässä. Osa tästä toteutuu varhaiskasvatuksessa ja osa jää kotiin perheiden ideoitavaksi. Peikkometsässä tavoitteena on täyttää suuri osa tästä liikuntamäärästä päivittäisissä touhuissamme. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten liikunta meillä näkyy: viikoittain vaihtuva pihaleikki on esiteltynä päiväkodin ulko-oven sisäpuolella. Samassa paikassa on esiteltynä myös viikon asento tai viikon liike. Haastamme myös teidät vanhemmat kokeilemaan notkeuttanne ja taitojanne tuodessanne lastanne hoitoon!

 

Joka kuukaudelle on suunniteltu erikseen kehonhallintaa ja motorisia taitoja tukevat ulko-ja sisäliikunnan osa-alueet. Eteisessä on tästä nähtävillä oleva liikunnan vuosikello. Liikuntavuoden aikana käymme läpi kaikki perusliikuntataidot aloittaen kävelystä ja juoksusta, aina erilaisiin taivutuksiin ja kurkotuksiin asti.  Sisä- ja ulkoliikunta on suunniteltu tukemaan toisiaan. Liikunnassa käytämme hyväksemme paljon erilaisia liikuntavälineitä, ja tällä hetkellä lapsille paljon iloa tuottaakin uutuuttaan hohtavat puolapuut, voimistelurenkaat sekä katosta roikkuva trapetsikeinu.

 

Liikuntaan kuuluu oleellisena osana myös rentoutuminen ja sitä kautta saatava hyvän olon tunne. Rauhoitumme ennen päiväunia useimmiten satutuokioilla. 

 

Päiväkodeissa usein kuullaan aikuisten suusta sanat: ”Älä kiipeä sinne, voit tippua!” Peikkometsässä kiinnitämme paljon huomiota siihen, jotta tämä lause kuuluisi meillä näin: ”Oletpa taitava, minä olen tässä apuna varmistamassa temppuasi.” Kannustamme lapsia liikkumaan niin sisällä kuin ulkonakin ja haluamme säilyttää lasten innon kokeilla erilaisia asioita – unohtamatta tietenkään turvallisuutta.